söndag 1 september 2013

Idag...

Vi har verkligen fastnat för det här med Urban Exploring, maken och jag. Det går ju egentligen ut på att man ska hitta gömda platser i stadsmiljö. Men det "gömda och glömda" utbudet blir ju, av naturliga skäl, ganska så begränsat i en liten stad som Borås. Så vi har ju fått vidga våra vyer något.
Men idag hittade vi något spännande! Magnus kom ihåg från sin ungdom att det skulle finnas ett militärt bergrum på Betgsäter. Han visste att det var stängt nu, men vi åkte ändå dit för att se om vi kunde hitta några spår. Och det gjorde vi!



Uppe på höjden bakom Katrinedals Bowlinghall hittade vi en stor och rostig anordning som såg ut att en gång ha kunnat lyft en lika rostig lucka i marken.
Antagligen en gammal ventilationslucka. Men vi är inte säkra...

Vi försökte hitta ingången till bergrummet nedanför platsen där luckan var, utan att lyckas. Sedan fick vi reda på att den fanns där, men fyllts igen med grus och sten.

På andra sidan höjden upptäckte vi att en del av bergssidan inte såg helt naturlig ut.

Tydligen var det så att det även här funnits en ingång in i berget. Så stor att fordon har kunnat köra in. Men även denna ingång var dold med stora mängder grus och annat.

Sedan ville Jack köpa glass, så det blev inte något mer utforskande för denna gången...

Om man googlar lite kan man lätta hitta uppgifter om detta bergrum. Det byggdes tydligen på 50-talet och plomberades 2004. Det kallas för Edvin och är tydligen ett hett utflyktsmål för alla UE-intresserade i Borås.

Over & Out!


Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar