fredag 29 augusti 2014

En lärares värsta mardröm...

Schemat är precis färdigt och redo att äntligen skickas hem. Det måste bara kopieras först. Det är 5 minuter kvar av rasten så jag springer upp för trapporna till kopieringsrummet. 
Jag stoppar i papperet med schemat i rätt fack på den stora apparaten och trycker in kod och rätt knappar. Jag ska ju bara ha 6 kopior så det ska ju lätt hinnas med innan eleverna kommer in från rasten. 
Då börjar varenda jäkla lampa blinka på displayen och tingesten börjar brumma olycksbådande. "Pappersstopp!" står det retfullt i rutan framför mig. Helvetesjävlaskitapparat!!! 
Kollegor som är i samma brådska som jag, står och stampar utanför i korridoren. "Hur går det?" "Får du ordning på det?" "Nä nu blir det snart upplopp i 7:an om jag inte kommer!" Kallsvetten börjar rinna, ingenting funkar och jag känner stor lust att sparka in hela framluckan till åbäket!! 
Då är det tur att det finns folk på skolan som fattar hur man gör. Tack Lollo och Magnus för hjälpen! Jag fick ut mina scheman, det blev inget upplopp och jag kom bara lite för sent till lunchen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar