torsdag 16 maj 2013

Sommar

Idag har det varit en härligt ljuv försommardag här i Borås. Då vill man inte vara inomhus! Och så här i slutet av vårterminen finns det fantastiska fördelar med att vara lärare (förutom alla "måsten" som iup, omdömen, betyg och annat...) Meeen vi tog verkligen tillfället i akt idag och utnyttjade det vackra vädret maximalt I förmiddags blev det en tur med bussen ner till stan för en kombinerad historia/geografi/bild/idrottslektion. Eftermiddagen spenderade vi på en filt på gräsmattan nära skolan där kidsen skrev och läste upp fantastiskt fina sommardikter. Underbart!

Borås är verkligen en stad i förvandling just nu. Jag är ju inte helt förtjust i alla indragningar och besparingar stadens politiker fått för sig att göra på skola och barnomsorg. Det är rent förkastligt att bunta ihop barnen i stora grupper och samtidigt skära ner på personal. Samtidigt som kraven ökar på både barn och personal. Detta är väll inte unikt för Borås precis, men väldigt påtagligt för mig då jag både jobbar i verksamheten och har min son på dagis. Men detta är en annan historia som kan diskuteras i andra, bättre lämpade forum än det här...
Men byggnationen av Simonsland är ett spännande projekt och det märks att man verkligen tänkt på och försökt bevara och lyfta fram delar av Borås historia och kulturella arv i detta projekt. Hoppas att det blir så bra som det är tänkt!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar