lördag 21 juni 2014

Utflykt

Det har inte direkt varit något cykelväder idag. Snålblåst, duggregn och ganska så kallt. Perfekt dag för en bilutflykt med andra ord! 
Första stoppet var den gamla nedlagda tågstationen i Gånghester. "Varför i himmelens namn då för?" kan man ju helt klart undra. Men trogna bloggläsare (om ni nu finns...) kanske kan erinra sig att maken och jag är riktig skrotnissar. De senaste somrarna har vi besökt flertalet övergivna, trasiga och konstiga platser här i bygden och i Falkenberg. Det är vansinnigt fascinerande att se hur en plats förändras när inte människor längre finns kvar att hålla iordning och fixa och dona. Naturen tar över och det "människogjorda" bryts ned efter hand. 
I alla fall... Stationen i Gånghester: kanske inte så mycket att titta på och lite farligt då det fortfarande rullar tåg på rälsen. Dörren var öppen till själva stationsbyggnaden och det var hur lätt som helst att gå in. Men det kändes lite sorgligt och läskigt så där i dörröppningen så vi gick aldrig in. 
Färden fortsatte istället mot Torpa Stenhus med ett stopp på Forsa Kvarn. Min gamla vän Malin Kronander har där utställning under midsommarhelgen tillsammans med bl.a. Ewa Bramstång och några andra. En mycket trevlig utställning i fascinerande miljö. Besök!!

Torpa Stenhus levererar alltid med sin historia och vackra miljö! Och glass. Det gillar knåddisbåddis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar